Παρακάτω θα βρείτε όλα τα βιβλία και τα υλικά που πρέπει να φέρουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη μαζί τους για το σχολικό έτος 2018 - 2019. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή και να εκτυπώσετε τη λίστα είτε να διαβάσετε τη λίστα αναλυτικά παρακάτω. Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές των τάξεων του Νηπιαγωγείου και του Προνηπιαγωγείου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων κολύμβησης για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Μέσα από τα μαθήματα, εκτός από τη δυνατότητα της άθλησης και την ικανότητα της ασφαλούς κολύμβησης, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση σε σχέση με το υγρό στοιχείο και εξελίσσουν την τεχνική τους σε όλα τα στυλ κολύμβησης. Οι μικροί μας κολυμβητές παρουσίασαν στους γονείς που παραβρέθηκαν ένα μάθημα κολύμβησης, όπως αυτό πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση στα πλαίσια του πρωινού προγράμματος και στη συνέχεια παρέλαβαν τα μετάλλια και τα διπλώματά τους από τον καθηγητή τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Κατά τη διάρκεια της E’ ενότητας έρευνας με θέμα το νερό ως πηγή ζωής για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα του νερού και την αξία του στην καθημερινότητά μας μέσα από ποικίλες εργασίες και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καθημερινού μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας. 

Τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν, έκαναν ασκήσεις προγραφής και δημιούργησαν ιστορίες σχετικές με το νερό (Water wall /Mr Factory). Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ενέπνευσαν και  εντυπωσίασαν τους μαθητές μας, ήταν η καθημερινή τους ενασχόληση με φυτά που οι ίδιοι έφεραν στο σχολείο μας. Το πότισμα και η συντήρησή τους αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα των μαθητών, οι οποίοι βίωσαν μέσα από μια καθημερινή διαδικασία, την αξία του καθαρού νερού ως πηγή ζωής.

Κατά την ολοκλήρωση της ενότητας έρευνας, οι μαθητές μας προχώρησαν σε μια επιπλέον κίνηση προσφοράς στο περιβάλλον και τη σχολική κοινότητα. Με χώμα και νερό φύτεψαν τα άνθη που με τόση αγάπη φρόντισαν στις γλάστρες της κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη και τα προσέφεραν σε όλους, παρουσία των μαθητών που τους ευχαρίστησαν και τους χειροκρότησαν.

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού του σχολείου μας συγκέντρωσαν πορτρέτα μεγάλων ζωγράφων για να δημιουργήσουν όλοι μαζί διάφορα κολάζ. Μελετώντας ένα- ένα τα πορτρέτα διαπίστωσαν διαφορές στον τρόπο έκφρασης των ζωγράφων, τις τεχνικές, τα χρώματα και τα συναισθήματα που αποτύπωναν...

Εκπαιδευτική εκδρομή των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη στο σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής "Παναγία Ευαγγελίστρια".

Τα Εκπαιδευτήρια ΛΑΜΠΙΡΗ υπηρετώντας έμπρακτα εδώ και πενήντα πέντε χρόνια την άρρηκτη σχέση της πνευματικής και ψυχικής ανάτασης με την υγιή σωματική διάπλαση, έχοντας ως στόχο μια άριστη ποιοτικά εκπαίδευση, διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Σκοπός τους η ενεργοποίηση όλων των δεξιοτήτων των παιδιών και μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Στο Summer Camp 2018 έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά από 6 έως 12 ετών. Τα θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν συνολικά 5 εβδομάδες, από τις 18/6/2018 έως και τις 20/7/2018, καθημερινά (∆ευτέρα έως Παρασκευή) από τις 8 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν όσες και όποιες εβδομάδες επιθυμούν. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με τα σχολικά λεωφορεία μας.

Κατεβάστε το Θερινό Πρόγραμμα του Summer Camp εδώ!

Η διοίκηση και οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων μας είναι πολύ υπερήφανοι για την επιτυχία όλων των μαθητών στις εξετάσεις του Παvεπιστημίου του Cambridge στα επίπεδα Starters, Movers,Flyers και KET.Τα εξαιρετικά αποτελέσματα αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της Αγγλικής γλώσσας για τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη καθώς και την συνεχή προσπάθεια καθ'όλη την χρονιά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους!

Οι μαθητές του Β1 με αφορή το μάθημα της Γλώσσας " Να σου πω τι έμαθα" γνώρισαν την εγκυκλοπαίδεια, έμαθαν να την χρησιμοποιούν και σύγκριναν τον τρόπο με τον οποίο έβρισκαν πληροφορίες οι άνθρωποι στο παρελθόν σε σχέση με τώρα. Επίσης, επεξεργάστηκαν και άλλα βιβλία τα οποία βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού υποδέχτηκαν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό σχολείο. Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια, οι μαθητές των δύο τάξεων γνωρίστηκαν, έπαιξαν και ψυχαγωγήθηκαν. Στόχος της κοινής δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου με το περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου μέσα από διασκεδαστικές, συνεργατικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές των τάξεων του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Χημείο του Γυμνασίου – Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, στα πλαίσια της «Εβδομάδας Πειραμάτων», με σκοπό τη στήριξη της έρευνάς μας γύρω από τις ιδιότητες και τον κύκλο του νερού. Για να βρουν απαντήσεις στα ερευνητικά τους ερωτήματα, οι μαθητές μας διατύπωσαν υποθέσεις και εκπόνησαν πειράματα σε συνεργασία με τους μαθητές του Λυκείου και πάντα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής και Χημείας του σχολείου μας.

Οι μαθητές της Α' & Β' τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, έλαβαν μέρος σε ένα παραδοσιακό κυνήγι πασχαλινού αυγού. Στο τέλος του παιχνιδιού τους περίμενε μία έκπληξη!

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού και του Βρεφονηπιακού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη ετοίμασαν όμορφες πασχαλινές κατασκευές για το γιορτινό στολισμό αυτών των ημερών. Μαζί με τις νηπιαγωγούς δημιούργησαν πολύχρωμες κάρτες, όπου έγραψαν τις ευχές τους, ευφάνταστα διακοσμητικά, πρωτότυπες λαμπάδες για την Ανάσταση και μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια. Από όλους μας, ευχές για Καλό Πάσχα!

Οι μικροί μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας, επισκεφθήκαν το εκπαιδευτικό εργαστήρι "Ένεκα παιδείας" όπου συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η μέλισσα, το μέλι και το κερί». Ντύθηκαν κηπουροί για να φροντίσουν τον κήπο με τα εργαλεία τους, έγιναν μέλισσες εργάτριες για να συνοδεύσουν τη μέλισσα Βασίλισσα στην καινούρια της κυψέλη και τέλος μικροί μελισσοκόμοι για να ανοίξουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες. Μέσα από αυτό το ευρηματικό θεατρικό δρώμενο, οι μαθητές μας γνώρισαν τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες, τον κύκλο της ζωής τους και τα μυστικά της κοινωνίας τους. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν πολύχρωμες λαμπάδες με πλούσια χειροποίητα διακοσμητικά, πρωτότυπα σχέδια και πολλή φαντασία.

Στα πλαίσια της έρευνας μας για τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Πλανητάριο του «Ιδρύματος Ευγενίδου», όπου παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Polaris: Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας».

Παρέα με τον Τζέιμς Χειμέριο, έναν ταξιδιάρη πιγκουίνο από τον Νότιο Πόλο και τον Βλαδίμηρο Τσέχοφ, ένα φιλικό αρκούδο από τον Βόρειο Πόλο, οι μικροί μας μαθητές προσπάθησαν να λύσουν το μεγάλο μυστήριο της πολικής νύχτας. Στο ταξίδι της αναζήτησης, είδαν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και να κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο, να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη κι από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο. Μαζί τους, τα παιδιά παρατήρησαν τα αστέρια και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την Αρκτική και την Ανταρκτική, το ουράνιο φαινόμενο Βόρειο Σέλας και τη ζωή στους πόλους της Γης μας.

Το Δ'2 ολοκλήρωσε τις πασχαλινές του κατασκευές και σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών στην τρίτη τάξη δημοτικού,φτιάξαμε πασχαλινές λαμπάδες! Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους κ με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!! Καλή Ανάσταση σε όλους! Και του χρόνου!

Λαγουδάκια και στεφανάκια από τη μία, καλάθια με σοκολατάκια από την άλλη... Όλη η τάξη "μύρισε" Πάσχα! Οι μαθητές του Δ3 ' με ιδιαίτερη χαρά έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές και εύχονται σε όλους σας καλή Ανάσταση!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη δημιούργησαν υπέροχες Πασχαλινές λαμπάδες εκδηλώνοντας την καλλιτεχνική τους άποψη. Η Δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι μαθητές και η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη σας εύχονται καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!