Την Τρίτη 11- 12- 2018, οι μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη συμμετείχαν στην εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και ορχήστρα που πραγματοποίησε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσιάζοντας παραδοσιακά χορευτικά.

Πριν την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι μαθητές και μαθήτριες του Γ΄1 τμήματος των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, έφτιαξαν δώρα, κεράκια, κατασκευές με ντεκουπάζ και κάρτες για τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης έγραψαν το γράμμα τους για τον Άγιο Βασίλη. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του Γ΄1 εύχονται σε όλους σας, Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2019!!!

Την Παρασκευή 21- 12- 2018, η χορωδία των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη έψαλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β΄, καθώς και στον Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου. 

Η κυκλοφορία του 6ου φύλλου της σχολικής εφημερίδας, «Ελεύθερο μολύβι», του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη είναι γεγονός!!!

Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη έκδοση που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από  εκδηλώσεις του σχολείου μας, συνεντεύξεις από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου της μουσικής και του αθλητισμού, όπως ο μουσικός και συνθέτης, κ. Σταμάτης Σπανουδάκης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, κα. Καλλιόπη Λουφάκη, έρευνες που διεξήγαγαν οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας με αφορμή τα Χριστούγεννα, και άλλα πολλά!!!

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα από τη δασκάλα και υπεύθυνη του Ομίλου Δημοσιογραφίας, κα. Αλεξάνδρα Κουτσουρά, στην τιμή του 1,50 ευρώ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις της εφημερίδας θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στις 15 Νοεμβρίου 2018, τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη επισκέπτονται την 6η Biennale Αθήνας, με σκοπό όχι μόνο να δουν από κοντά την έκθεση αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε μία performance η οποία είναι μέρος της ίδιας της έκθεσης. Στα πλαίσια του προγράμματος GiGi, ενός χώρου αφιερωμένου στις Ελληνογερμανικές σχέσεις, οι μαθητές με αφορμή την μαγική εμφάνιση από το παρελθόν του Όθωνα και της Αμαλίας σχεδιάζουν τους βασιλείς οι οποίοι ποζάρουν ειδικά γι' αυτούς.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Ε' και Στ' Δημοτικού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη "Το πιο τρελό τριήμερο" στο θέατρο ΗΒΗ. Η παράσταση θίγει με παιδαγωγική ευαισθησία αλλά και με έξυπνο χιούμορ και φαντασία ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα της εποχής μας, την απομόνωση των παιδιών μπροστά στις οθόνες και την απομάκρυνσή τους από την ανεμελιά του παιχνιδιού.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Λαμπίρη ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη του Ομίλου Δημοσιογραφίας του σχολείου.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού οι μαθητές της Α' δημοτικού μίλησαν για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών όλου του κόσμου. Κατανόησαν αυτές τις έννοιες συμπληρώνοντας σχετικά φύλλα εργασίας, ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας τις δικές τους δημιουργίες!

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Δ' τάξης των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη επισκέφτηκαν το Μουσείο Χαρίδημου που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" στο Θησείο. Παρουσιάζονται πάνω από χίλια εκθέματα, όπως φιγούρες του Καραγκιόζη από δέρμα βουβαλιού, χαρτόνι, ζελατίνη, σκηνικά, μυθολογικές παραστάσεις και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από την παρουσίαση οπτικού υλικού να γνωρίσουν τα επαγγέλματα της παλιάς Αθήνας και να δουν πώς ήταν τα μαγαζιά τότε.

Την Πέμπτη 22/11 οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού του Ιδιωτικού μας Σχολείου "Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη" επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα παιδιά, με τη βοήθεια ξεναγών, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, γνώρισαν τα εκθέματά του αλλά και την ιστορία αυτών.

Στo πλαίσιo του μαθήματος των Αγγλικών,τα παιδιά μίλησαν για το έθιμο και τις ρίζες της ημέρας των ευχαριστιών( Thanksgiving).Η ημέρα των ευχαριστιών γιορτάζεται κάθε 4η Πέμπτη του Νοέμβρη στις Η.Π.Α. και ανήκει στην κατηγορία των εορτών της σοδειάς!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη καλωσόρισαν στην τάξη τους την ομάδα MAGMA! Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, μάθαμε τι είναι ο ηλεκτρισμός, ο αγωγός και ο μονωτής και λύσαμε προϊστορικά αινίγματα!!! Αρχικά, φορέσαμε τα γάντια μας και δημιουργήσαμε με απλά υλικά ένα κλειστό κύκλωμα με μαγικές ιδιότητες. Η κατασκευή μας που περιείχε αλεύρι, αλάτι, νερό κ.α, αν και έμοιαζε με πλαστελίνη, ωστόσο, μας δίδαξε την αγωγιμότητα των υλών και εισήγαγε τα παιδιά στην έννοια του ηλεκτρισμού. Έπειτα, τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι στο προϊστορικό παρελθόν και μέσα από τη συνεργατικότητα και την ομαδικότητα, ανέπτυξαν τις δικές τους στρατηγικές επίλυσης του προβλήματος που τους ανατέθηκε. Το escape room που διαμορφώθηκε ειδικά για τους μαθητές μας απαιτούσε αντιστοιχίσεις και αναπαραστάσεις συμβόλων, συγκρίσεις και επαληθεύσεις αποτελεσμάτων, διάκριση γεωμετρικών σχημάτων και άλλες απλές μαθηματικές έννοιες...

Με αφορμή την 4η ενότητα της Γλώσσας,οι μαθητές του Γ1 έμαθαν για τη σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή μας μέσα από τραγούδια και σχετικά βίντεο. Ακόμα, έφτιαξαν τους δικούς τους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού,πλαστικού,αλουμινίου και μπαταρίας κάνοντας έτσι την ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια. 

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, τα παιδάκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο χώρο του σχολείου μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης, ακολουθώντας τον ήρωα της ιστορίας, τον Κούκο, στις περιπέτειές  του. Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» συνδυάζει τη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι, δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία στα πολύ μικρά παιδάκια μας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

Στην παράσταση κυρίαρχο είναι το τραγούδι του Κού-κου, το οποίο μαθαίνουν και τα παιδιά και το χρησιμοποιούν στην περιπέτεια τους. Στη βόλτα τους στο δάσος, τα παιδιά γνώρισαν τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι έμαθαν τα τραγούδια της φύσης. Επίσης, είδαν από κοντά πως με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και με το σώμα μας (body percussion) μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε τους ήχους της φύσης. Στην παράσταση ακούσαμε ζωντανή μουσική βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και γνωρίσαμε πολλά μουσικά όργανα, όπως το ξυλόφωνο, το μεταλλόφωνο, τη φλογέρα και την κιθάρα. Μέσα από την πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, τα παιδιά καλλιεργούν αξίες, όπως η αξία της φιλίας αλλά και η σημασία της η προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού μας σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», μια θεατρική διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη. Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και τον δάσκαλο!

Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση τού δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί. Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα. Τα γράμματα που αγαπά και ζει μόνο γι’ αυτά!

Στο πλαίσιο εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, αλλά και των ηθών & εθίμων των χωρών στις οποίες μιλάνε Αγγλικά, η καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με τις τάξεις της πρώτης και Δευτέρας δημοτικού, στις 31 Οκτωβρίου μίλησαν για το Halloween που γιορτάζεται στις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία. Τα παιδιά έμαθαν τις ρίζες του εθίμου, έμαθαν για τα παιχνίδια που παίζονται κατά τη διάρκεια του Halloween, το 'trick or treat' και διασκέδασαν φτιάχνοντας μάσκες και μπαλόνια κολοκύθες!!!

Οι μαθητές της Α' δημοτικού κατανόησαν την έννοια της αποταμίευσης μέσα από κατασκευές, προβολή σχετικών παραμυθιών, φύλλα εργασίας και διαδραστικών δραστηριοτήτων. Επεξεργάστηκαν πληροφορίες που τους δόθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα...

Οι μαθητές του Γ1 συνεργάστηκαν σε ομάδες και μας παρουσίασαν μέσα απο ένα κολάζ φωτογραφιών το αγαπημένο τους ζώο,αφορμώμενοι από το αντίστοιχο μάθημα στο βιβλίο της Γλώσσας...

Οι μαθητές του Προνηπιαγωγείου συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Από την Ελιά στο ελαιόλαδο». Τα παιδιά επισκέφτηκαν τον ελαιώνα, χρησιμοποίησαν τα εργαλεία του ελαιουργού για να ραβδίσουν, να κτενίσουν κλαδιά ελιάς με μικρά κτένια πάνω σε λιόπανα και να ξεχωρίσουν τις ελιές από τα κλαδιά και τα φύλλα...

Οι μαθητές/τριες της Α΄και Β΄Δημοτικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από το παραμύθι των πειραμάτων. Παρέα με τις τρεις νεράιδες, την Μπία Βιολογία, τη Φίφη Φυσική και την Ντία Χημεία πέρασαν διάφορες δοκιμασίες πραγματοποιώντας αληθινά πειράματα..

Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού Μοσχάτου και Φαλήρου των εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» για τον κύκλο του ψωμιού. Αναζητώντας τη γλύκα στα παραμύθια, τα παιδιά φόρεσαν τις ποδιές τους και ζύμωσαν το δικό τους ψωμάκι, με τον παραδοσιακό τρόπο...

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα βιβλία και τα υλικά που πρέπει να φέρουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη μαζί τους για το σχολικό έτος 2018 - 2019. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή και να εκτυπώσετε τη λίστα είτε να διαβάσετε τη λίστα αναλυτικά παρακάτω. Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές των τάξεων του Νηπιαγωγείου και του Προνηπιαγωγείου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων κολύμβησης για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Μέσα από τα μαθήματα, εκτός από τη δυνατότητα της άθλησης και την ικανότητα της ασφαλούς κολύμβησης, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση σε σχέση με το υγρό στοιχείο και εξελίσσουν την τεχνική τους σε όλα τα στυλ κολύμβησης. Οι μικροί μας κολυμβητές παρουσίασαν στους γονείς που παραβρέθηκαν ένα μάθημα κολύμβησης, όπως αυτό πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση στα πλαίσια του πρωινού προγράμματος και στη συνέχεια παρέλαβαν τα μετάλλια και τα διπλώματά τους από τον καθηγητή τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Κατά τη διάρκεια της E’ ενότητας έρευνας με θέμα το νερό ως πηγή ζωής για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα του νερού και την αξία του στην καθημερινότητά μας μέσα από ποικίλες εργασίες και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καθημερινού μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας. 

Τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν, έκαναν ασκήσεις προγραφής και δημιούργησαν ιστορίες σχετικές με το νερό (Water wall /Mr Factory). Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ενέπνευσαν και  εντυπωσίασαν τους μαθητές μας, ήταν η καθημερινή τους ενασχόληση με φυτά που οι ίδιοι έφεραν στο σχολείο μας. Το πότισμα και η συντήρησή τους αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα των μαθητών, οι οποίοι βίωσαν μέσα από μια καθημερινή διαδικασία, την αξία του καθαρού νερού ως πηγή ζωής.

Κατά την ολοκλήρωση της ενότητας έρευνας, οι μαθητές μας προχώρησαν σε μια επιπλέον κίνηση προσφοράς στο περιβάλλον και τη σχολική κοινότητα. Με χώμα και νερό φύτεψαν τα άνθη που με τόση αγάπη φρόντισαν στις γλάστρες της κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη και τα προσέφεραν σε όλους, παρουσία των μαθητών που τους ευχαρίστησαν και τους χειροκρότησαν.