Οι μαθητές του Β1 επεξεργάστηκαν το ποίημα "Το φεγγαράκι" του Γεώργιου Βιζυηνού, συσχέτισαν το ποίημα με τον πίνακα "Νυχτερινό τοπίο" του Κώστα Παπανικολάου, άκουσαν τη "Μικρή νυχτερινή μουσική" του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρντ και το "Χάρτινο το φεγγαράκι" του Μάνου Χατζηδάκι και στη συνέχεια εξέφρασαν τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος " Πώς αναπτύσσονται τα φυτά " , οι μαθητές του Β1, φύτεψαν τους δικούς τους σπόρους και παρατήρησαν την ανάπτυξή τους. Κατάλαβαν τη σημασία του ήλιου και του νερού για την ανάπτυξη των φυτών, μελέτησαν τα διάφορα μέρη τους και ανακάλυψαν τη διαδικασία με την οποία τα φυτά παράγουν οξυγόνο.

Οι μαθητές του Β'2 Τμήματος του Δημοτικού μας αποφάσισαν να γίνουν για λίγο αστροφυσικοί και να μελετήσουν το ηλιακό μας σύστημα!

6 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη παρουσιάζουν την παράσταση  "Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους".

Στo πλαίσιo της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Β1 έφτιαξαν φρουτοσαλάτα,  μίλησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών και ανακάλυψαν τρόπους για να βάλουν τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή τους!

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, τα εκπαιδευτήριά μας έχουν προγραμματίσει τη διενέργεια επανεγγραφών και νέων εγγραφών μαθητών/τριών κατά την περίοδο Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας εδώ!

Οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο και συζήτησαν εκτενώς για το «BULLYING», αποτύπωσαν σε χαρτόνια τη δική τους θέση απέναντι στο φαινόμενο αυτό. 

Στα πλαίσια της έρευνάς μας γύρω από τις τέχνες, οι μαθητές όλων των τμημάτων γνώρισαν διάσημους ζωγράφους και τα έργα τους, ενώ μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, έμαθαν για διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, με τις οποίες πειραματίστηκαν, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επεξεργάστηκαν το γνωστό έργο του Paul Klee, «Κάστρο και Ήλιος», ενώ εφάρμοσαν με μοναδικό τρόπο την τεχνική ζωγραφικής «blow painting». Οι μαθητές του Προνηπιαγωγείου μαγεύτηκαν από τη «Λουόμενη» του Joan Miró και στη συνέχεια, δημιούργησαν το δικό τους πρωτότυπο πίνακα ζωγραφικής με εργαλείο χρωματιστές μπάλες...

Την Τρίτη 27/02 οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη και να επισκεφτούν τον χώρο του Χημείου. Εκεί με τη βοήθεια των φυσικών κ. Θεοχάρη και κ. Θεοδώρου και του χημικού κ. Στέρπη πραγματοποιήθηκαν πειράματα που βασίζονταν στη διδακτέα ύλη. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων με απώτερο σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών της Στ΄ Δημοτικού για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και την εξοικείωσή τους με τον θαυμαστό κόσμο των φυσικών επιστημών.

Οι μαθητές του Β1, με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας " Εφημερίδες! Εφημερίδες! ", επεξεργάστηκαν τα άρθρα και τις πληροφορίες που περιέχει μια εφημερίδα. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, φτιάχνοντας μοναδικές δημιουργίες από εφημερίδες!

Στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές της Α΄Δημοτικού ασχολήθηκαν με τον πασίγνωστο Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, οι μαθητές εργάσθηκαν ομαδικά στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας...

Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού την Τετάρτη 28/02 επισκέφτηκαν στον νέο εκθεσιακό χώρο του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών τη ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής Van Gogh Alive – The experience του διάσημου Ολλανδού Ζωγράφου Van Gogh. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές σ’ όλο τον κόσμο, να θαυμάσουν τα έργα του καλλιτέχνη και να μάθουν ιδιαίτερα στοιχεία για τη ζωή του που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το έργο του.

Ευκαιρία για αναρρίχηση, bungee τραμπολίνο, πολύ παιχνίδι και στιγμές ξεγνοιασιάς για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε' Δημοτικού του Ιδιωτικού Σχολείου "Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη".

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από παιχνίδια τον ηλεκτρισμό και τις εφαρμογές του στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Πειραματίστηκαν με ηλεκτρικά κυκλώματα παράλληλα και σε σειρά, αγωγούς, μονωτές, μπαταρίες, μαγνητικά πεδία, ραβδόμορφους και πεταλοειδείς μαγνήτες, ηλεκτρομαγνήτες και ήρθαν σε επαφή με πολλές ακόμη βιωματικές δραστηριότητες.

Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και ετοιμαζόμαστε για την έναρξη της Σαρακοστής οι μαθητές της Α' Δημοτικού ασχολήθηκαν με τα έθιμα του τόπου μας. Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού; Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι;

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, του παιδικού και του βρεφονηπιακού σταθμού μας γιόρτασαν τις Απόκριες με χορό και τραγούδι. Λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής, τα παιδιά μεταμφιέστηκαν και διασκέδασαν, όπως απαιτούν οι μέρες αυτές. Επειδή όμως οι Απόκριες συνοδεύονται από πολλά και διαφορετικά έθιμα, τα παιδιά γνώρισαν ένα από τα πιο γνωστά έθιμα, που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, το γαϊτανάκι. Μάθαμε και για άλλα γνωστά αποκριάτικα έθιμα, όπως τους «Γενίτσαρους» και της «Μπούλες» της Νάουσας Ημαθίας, φτιάξαμε μάσκες και ετοιμαστήκαμε για την Καθαρά Δευτέρα κατασκευάζοντας διακοσμητικούς χαρταετούς.

Οι μαθητές της Β' δημοτικού επισκέφθηκαν την πινακοθήκη του Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα του μουσείου Μπενάκη. Μελέτησαν την ζωή και τα έργα του μεγάλου ζωγράφου και έγιναν και οι ίδιοι μικροί καλλιτέχνες αποτυπώνοντας την φαντασία τους σε χαρτί μέσα στο εργαστήρι του ίδιου του Χατζηκυριάκου- Γκίκα.

Με αφορμή το ποίημα "Χαρταετοί" του Νίκου Κανάκη και τον πίνακα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα "Στέγες και αετοί" οι μαθητές του Β1 κατασκεύασαν τους δικούς τους χαρταετούς με πολλή μεράκι και φαντασία!