Καλώς Ορίσατε στο NEA

Μικροί κηπουροί εν δράσει

Κατά τη διάρκεια της E’ ενότητας έρευνας με θέμα το νερό ως πηγή ζωής για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα του νερού και την αξία του στην καθημερινότητά μας μέσα από ποικίλες εργασίες και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καθημερινού μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας. 

Τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν, έκαναν ασκήσεις προγραφής και δημιούργησαν ιστορίες σχετικές με το νερό (Water wall /Mr Factory). Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ενέπνευσαν και  εντυπωσίασαν τους μαθητές μας, ήταν η καθημερινή τους ενασχόληση με φυτά που οι ίδιοι έφεραν στο σχολείο μας. Το πότισμα και η συντήρησή τους αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα των μαθητών, οι οποίοι βίωσαν μέσα από μια καθημερινή διαδικασία, την αξία του καθαρού νερού ως πηγή ζωής.

Κατά την ολοκλήρωση της ενότητας έρευνας, οι μαθητές μας προχώρησαν σε μια επιπλέον κίνηση προσφοράς στο περιβάλλον και τη σχολική κοινότητα. Με χώμα και νερό φύτεψαν τα άνθη που με τόση αγάπη φρόντισαν στις γλάστρες της κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη και τα προσέφεραν σε όλους, παρουσία των μαθητών που τους ευχαρίστησαν και τους χειροκρότησαν.