Καλώς Ορίσατε στο NEA

Ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου επισκέπτεται το Νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια της εβδομάδας φιλαναγνωσίας

Η θετική αναγνωστική συμπεριφορά αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους του ιδιωτικού σχολείου μας, καθώς θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της γλωσσικής έκφρασης, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της συναισθηματικής ωρίμανσης. Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία και να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στους μαθητές μας και το βιβλίο, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας αγαπημένους συγγραφείς, οι οποίοι παρουσίασαν στα παιδιά τα βιβλία τους και μαζί ψυχαγωγήθηκαν με αφορμή μεταφηγηματικές δραστηριότητες.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας στο Μοσχάτο και παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Προνηπιαγωγείου το παραμύθι «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η ανάγνωση του παραμυθιού έγινε με τη βοήθεια των παιδιών, τα οποία, με μεγάλο ενθουσιασμό, υποδύθηκαν τους ήρωες της ιστορίας. Μετά την παρουσίαση, όλοι μαζί δημιούργησαν ένα μοναδικό κλιμακωτό παραμύθι και κατασκεύασαν έναν από τους ήρωες της ιστορίας, τον Ψύλλο το γίγαντα! Τα παιδιά αποχαιρέτησαν το συγγραφέα, παίρνοντας μαζί τους το δικό τους υπογεγραμμένο αντίτυπο του παραμυθιού.