Όμιλος Δημοσιογραφίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Όμιλος Δημοσιογραφίας

Η μαθητική εφημερίδα αποτελεί όχι μόνο ένα μέσο που βοηθάει τους μαθητές να εκφραστούν μέσω της γραφής, αλλά μπορεί να αποδειχτεί και ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν νέα πεδία γνώσης, να δουλέψουν ομαδικά, να εκφραστούν ελεύθερα, να διατυπώσουν τη γνώμη τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Ασχολούνται με θέματα του ενδιαφέροντός τους, είτε σε σχολικό είτε σε τοπικό επίπεδο, πραγματοποιούν σχετικά ρεπορτάζ, σχεδιάζουν και οργανώνουν τις δικές τους συνεντεύξεις τα ερωτήματα των οποίων σε επόμενο στάδιο θέτουν σε καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, της μουσικής, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού, κ.ά. Παρακολουθούν, ακόμα, την εξέλιξη της δημιουργίας μιας εφημερίδας, και, μάλιστα, της δικής τους εφημερίδας από τη σύνθεση και τον γραφιστικό σχεδιασμό της έως την εκτύπωση και το δέσιμό της.

Η δημοσιογραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, με την έκδοση της εφημερίδας «Ελεύθερο Μολύβι», σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την αρθρογραφία της!

Σχολική εφημερίδα “Ελεύθερο Μολύβι”
Τεύχος 10ο, Απρίλιος 2020
Τεύχος 9ο, Δεκέμβριος 2019
Τεύχος 8ο, Ιούνιος 2019
Τεύχος 7ο, Απρίλιος 2020
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  • Δημοτικό

    Κάθε Πέμπτη οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας, στα πλαίσια των απογευματινών δραστηριοτήτων, ασχολούνται με τη Ρομποτική.