Καλώς Ορίσατε στο ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα Εκπαιδευτηρια Λαμπιρη

Τα “Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη” πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα από τα πρώτα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μοσχάτου, ιδρύθηκαν το Σεπτέμβριο του 1963 από την εκπαιδευτικό κυρία Μαρία Λαμπίρη. Με πρωτοποριακές παιδαγωγικές μεθόδους, εμπνευσμένες από τη Μαρία Μοντεσσόρι και γνώμονα λειτουργίας την αγάπη προς τα παιδιά, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη έγιναν γρήγορα γνωστά για την παρεχόμενη ποιότητα σπουδών, με αποτέλεσμα ολοένα περισσότεροι γονείς να τους εμπιστεύονται τη μόρφωση των παιδιών τους.

Το πάθος με την παιδεία, η σκληρή δουλειά, το μεράκι και οι καινοτόμες ιδέες της ιδρύτριας του σχολείου και των συνεργαζόμενων παιδαγωγών σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για την αδειοδότηση λειτουργίας του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη το 1994. Το νέο ίδρυμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με έδρα το Μοσχάτο Αττικής εμπιστεύθηκαν από τότε πολλοί γονείς που με καμάρι είδαν τα παιδιά τους να επιτυγχάνουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που επιθυμούσαν.

Το 2003 υπήρξε ακόμα μία σημαντική χρονιά για την ιστορία των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη: ένα όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου “φιλοξενεί” πλέον βρέφη και παιδάκια με σκοπό την ομαλή τους είσοδο στον κόσμο της μάθησης. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη είναι γεγονός.

Επερχόμενος “σταθμός” για την ένδοξη πορεία των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη στην εκπαίδευση είναι το 2016, οπότε θα ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου η δυνατότητα για τους μαθητές να λαμβάνουν το Διεθνές Απολυτήριο International Baccalaureate, με στόχο την παροχή της πιο σύγχρονης, ολοκληρωμένης εμπειρίας στο χώρο της παιδείας.Δείτε επίσης...