Καλώς Ορίσατε στο ΣΧΟΛΕΙΟ

Γυμνασιο

Το Γυμνάσιο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη εισάγει τους μαθητές στη “λογική” της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξοικειώνοντάς τους με το νέο περιβάλλον και απαιτήσεις. Με την καθοδήγηση των άρτια καταρτισμένων, έμπειρων εκπαιδευτικών μας η μετάβαση από την παιδική ηλικία του δημοτικού στην εφηβική του γυμνασίου γίνεται ομαλά για τους μαθητές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου εστιάζει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της ουσιαστικότερης ίσως ιδιότητας που σηματοδοτεί έναν μορφωμένο, σκεπτόμενο άνθρωπο. Παράλληλα όμως, εξέχουσα σημασία δίνεται στην απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων, όπως η διαχείριση ηλεκτρονικών υπολογιστών και η εκμάθηση ξένων γλωσσών, για να μπορεί ο μαθητής να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα ξένων γλωσσών προετοιμάζουν το μαθητή να δώσει εξετάσεις για πιστοποιήσεις σε Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά, προσφέροντάς του ένα πολύ σημαντικό εφόδιο.

Ωστόσο, η ενασχόλησή μας με το μαθητή δεν περιορίζεται μόνο στη μετάδοση γνώσεων που θα του φανούν χρήσιμες για τη μετέπειτα ζωή του. Αντιθέτως, στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη πρεσβεύουμε την πολύπλευρη παιδεία, αφού δίνουμε βαρύτητα στην καλλιέργεια της φυσικής αγωγής, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια αισθητικών κριτηρίων: θέλοντας να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός υγιούς τρόπου ζωής, καθώς επίσης την ανάπτυξη της έκφρασης-δημιουργικότητας, έχουμε εντάξει μία σειρά δραστηριοτήτων με τις οποίες τα παιδιά αναπτύσσονται, μαθαίνοντας. Η ενασχόληση με αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, το βόλεϋ, το χάντμπολ, με τέχνες όπως το θέατρο και η μουσική, καθώς και με παιχνίδια πνεύματος όπως το σκάκι, βοηθούν τους μαθητές του γυμνασίου να αποκτήσουν πειθαρχία, να αναπτύξουν το πνεύμα της συνεργασίας, να εκφράζονται, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους.

Το Γυμνάσιο των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη βρίσκεται στα Νότια προάστια της Αθήνας. Το σχολείο στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριό μας στην οδό Μεταμορφώσεως 155 & Ιλισού, στο Μοσχάτο.

Μάθετε περισσότερα για το Γυμνάσιο, εδώ.Δείτε επίσης...