«Με όχημα τον καιρό, τους βιότοπους εξερευνώ»

«Με όχημα τον καιρό, τους βιότοπους εξερευνώ»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Βρεφονηπιακού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων μας στο Μοσχάτο, γνώρισαν τους βιότοπους του πλανήτη μας ερευνώντας το κλίμα, τα φυτά και τα ζώα που ζουν στο τροπικό δάσος, τους πόλους, την έρημο και τη σαβάνα. Με τη βοήθεια του κατάλληλου εποπτικού υλικού και των πηγών της βιβλιοθήκης μας, τα παιδιά γνώρισαν τις συνήθειες των ζώων, όπως τη χειμερία νάρκη και το καμουφλάζ. Επιπλέον, τα παιδιά εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά κάνοντας ταξινομήσεις και συγκρίσεις, ενώ εκπόνησαν κι ένα εντυπωσιακό πείραμα με θέμα τη βροχή, κύριο χαρακτηριστικό του κλίματος του τροπικού δάσους.

Στο εικαστικό εργαστήρι των τάξεων τα παιδιά κατασκεύασαν μικρά πιγκουινάκια και δημιούργησαν περίτεχνες ατομικές κατασκευές με φελλό, αποτυπώνοντας δημιουργικά τη χαίτη του λιονταριού, του βασιλιά της ζούγκλας. Επίσης, έφτιαξαν το χαρακτηριστικό τοπίο της σαβάνας στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, μαθαίνοντας παράλληλα για τη σκιά.

Με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους, τα παιδιά κατασκεύασαν κιάλια από ρολά χαρτιού, τα οποία έβαψαν και μετέτρεψαν σε κιάλια εξερεύνησης. Έπειτα, επιβιβάστηκαν στο τζιπ που κατασκεύασαν από κούτες και ξεκίνησαν την εξερεύνηση και την παρατήρηση των ζώων της ζούγκλας και της σαβάνας. Οι πιο μικροί μας μαθητές, αντίστοιχα δημιούργησαν ένα πολικό σκηνικό με παγόβουνα, όπου δραματοποίησαν τη ζωή των Εσκιμώων.

Μέσα από την παιδική λογοτεχνία, το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, τα παιδιά γνώρισαν τη μαγευτική χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη μας, ψυχαγωγήθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με την προστασία του πλανήτη μας.