Το σχολείο μας

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το όραμά μας
Τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αποτελούν έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που βασίζεται στην παράδοση, το πλούσιο πολιτισμικό περιβάλλον και την ιστορία της χώρας μας, αλλά, ταυτόχρονα, εξελίσσεται συνεχώς, ανταποκρινόμενος στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του σύγχρονου διεθνοποιημένου περιβάλλοντος. Όραμά μας είναι οι μαθητές μας να αποτελέσουν παραδείγματα δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι ως δια-βίου μαθητές αναζητούν τη γνώση, έχουν όνειρα και στόχους, ενώ ταυτόχρονα, ως ενεργοί πολίτες, επιδιώκουν με τη δράση τους να συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόοδο του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η ιστορία μας
Εδώ και 56 χρόνια, τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της χώρας. Το Δημοτικό Σχολείο των εκπαιδευτηρίων ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1963 από την εκπαιδευτικό Μαρία Λαμπίρη, αποτελώντας ένα από τα πρώτα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το 1994, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γυμνάσιο και το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων, ενώ το 2003 προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, με έδρα το πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο των εκπαιδευτηρίων στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Το 2016, εγκαινιάστηκαν οι νέες κτηριακές υποδομές του σχολείου, οι οποίες στεγάζουν το Βρεφονηπιακό– Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο Μοσχάτου. Σε αυτές λειτουργεί και το τμήμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme), που αποτελεί και την πιο πρόσφατη προσθήκη στα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς τον Ιούνιο του 2017 τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αναγνωρίστηκαν ως πιστοποιημένο ΙΒ World School από το διεθνή Οργανισμό του International Baccalaureate (I.B.O.).

Η φιλοσοφία μας για τη σχολική εκπαίδευση από το ξεκίνημά της ως την ολοκλήρωσή της
Στα εκπαιδευτήρια μας, βασικό στόχο αποτελεί η ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών. Κάθε βαθμίδα χαρακτηρίζεται από ξεχωριστές απαιτήσεις καθώς έχει ιδιαίτερους στόχους. Ωστόσο, κοινό σημείο αναφοράς και μέλημά μας είναι να δημιουργούμε στους μαθητές μας τη διάθεση να ανακαλύψουν τον κόσμο και τη γνώση σε ένα περιβάλλον που στηρίζει κάθε βήμα τους και ενθαρρύνει κάθε προσπάθειά τους.