Φυσική Αγωγή

ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Φυσική Αγωγή

Τα Εκπαιδευτήριά μας καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχουν να επιδείξουν ένα θαυμάσιο έργο στον τομέα του Αθλητισμού. Η Φυσική Αγωγή συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη του μικρού παιδιού. Το μάθημα της φυσικής αγωγής επικεντρώνεται πρωταρχικά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών μας. Τα παιδιά αθλούνται, αναπτύσσονται μυϊκά και εκτονώνονται περνώντας πολύ όμορφα με τους συμμαθητές τους.

Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε στους μικρούς μας μαθητές τις αξίες της ομαδικότητας και της πειθαρχίας. Για τον λόγο αυτόν, τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϋ και το μπάντμινγκτον. Χαίρονται το παιχνίδι, αλλά κατανοούν παράλληλα βιωματικά το ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας, υπακούοντας στους κανονισμούς του κάθε αθλήματος.

Επιπλέον, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στους σχολικούς αγώνες των Εκπαιδευτηρίων μας. Σημαντικό ρόλο στη Φυσική Αγωγή κατέχει, επίσης, η τέχνη του χορού: Το σχολείο μας, στοχεύοντας στην εξοικείωση των παιδιών με τη λαϊκή παράδοση, προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών. Οι μικροί μας μαθητές που συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα αποκομίζουν όλα τα οφέλη του χορού, όπως η ανάπτυξη της εκφραστικότητας, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την επαφή τους με την παράδοση της χώρας μας.